Peter Bosz

Alles over directie, coaches, trainingen, beleid, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
11 Tinus
Legende
3
Berichten: 13203
Lid geworden op: 9 okt 2020
Seizoenkaart: Vak RR
Clubvoorkeur: Philips

Ik denk dat het wel veilig is voor een Peter Bosz topic.

https://www.ed.nl/PSV/PSV-en-peter-bosz ... ~a86b8907/

https://www.vi.nl/nieuws/PSV-en-bosz-na ... menwerking

En een polletje erbij.
Gebruikersavatar
11 Tinus
Legende
3
Berichten: 13203
Lid geworden op: 9 okt 2020
Seizoenkaart: Vak RR
Clubvoorkeur: Philips

LaFoquita schreef: 08 jun 2023, 09:44 Dit is het artikel waarin Bosz vertelt over de spelfilosofie, opstellingen en andere zaken bij Bayer Leverkusen: https://www.vi.nl/pro/peter-bosz-verkla ... 237b4c5787
Ik heb hier toch wel van genoten. Was fijn om te lezen en goed om te zien dat hij ook heel pragmatisch is. Gaf mijn vertrouwen in een goede afloop een booster :indexfinger:

Toch wel wat opvallende dingen die ik met onze situatie zou willen spiegelen;

1) Havertz heeft hij echt als aanvaller laten spelen/ontwikkelen. Hij is het meest gevaarlijk in de 16 en daar moet hij veel komen. Dan gebruikt hij hem als halve rechtsbuiten die veel naar binnen komt. Vervolgens maakt hij van rechtsbuiten weer een rechtsback die vervolgens voor breedte zorgt. Je zou kunnen zeggen dat bv een Xavi óók deze rol zou moeten kunnen vervullen. Of dat nu op links of rechts is maakt mij niet zoveel uit want Xavi kan alles maar dat zou wel een oplossing kunnen zijn.

2) Bosz is fel tegenstander van het naar voren (of achteren) spelen langs de zijlijn als je in lijn staat. Hij wil juist diagonalen zien ipv Bakayoko die met een man in zijn rug wordt aangespeeld en fysiek de bal beschermt en terug kaatst. De veldbezetting is beter en volgens mij kun je ook veel makkelijker je 'buitenspelers' weg steken in de ruimte die ontstaat. Madueke was echt een speler die amper diep ging zonder bal, en de Madueke-Light (Bakayoko) idem dito. El Ghazi heeft dat wel meer maar die moet je eigenlijk niet meenemen in je plannen. Aan de andere kant heb je dus ook een speler nodig die óók aan de binnenkant kan spelen en een linksback die eroverheen kan (kan Pattie sowieso). Lozano is natuurlijk een god hier maar oh boy als je die toch had dan was het genieten.

3) Een beetje aansluitend op het vorig punt maar wel heel belangrijk is de diepgang vanaf de as van het veld. Als je van Luuk de Jong verwacht dat hij achter de laatste linie komt dan moet je denk ik nog een jaar of 10 videobeelden terug kijken. Maarja, als er geen ruimte wordt gegeven door hele verdedigende organisaties in op papier makkelijke thuiswedstrijden dan heb je hem juist wel nodig. Een Pepi/Fabio zouden eigenlijk veel en veel beter passen omdat ze meer allround zijn. Maarja Luuk is onze aanvoerder en aanvalsleider... dat kan best een discussiepuntje zijn aan tafel bij Earnie. Ook de middenvelders moeten volgens mij technisch zijn maar ook veel kunnen lopen. Zij zorgen ook voor diepgang en man meer situaties. Eigenlijk is fysiek sterk minder belangrijk dan technisch vaardig maar het liefst heb je alles uiteraard.Til kan meters maken en heeft bij Feyenoord/Slot en eigenlijk ook dit jaar bewezen dat hij zonder bal heel belangrijk kan zijn. Ik sluit niet uit dat Bosz hem bruikbaar vindt. Xavi op het middenved (mpna) zou kunnen maar ik schat in dat hij daar niet voor zal kiezen tenzij het mpnv wordt.

4) Voor mijn gevoel speelt Bosz het liefst met 4-3-3 zonder 10 (of 2). Dan is je 6 cruciaal qua passing. Dat kan geen pure balafpakker zijn denk ik want dan heeft de tegenstander zo de angel eruit gehaald door juist die vrij te laten. De 6 moet samen met de 2 CV's de opbouw verzorgen en het liefst nog linies overslaan. Bosz heeft bij Ajax daar Schone neergezet en als je kijkt naar zo'n type dat zou Veerman dat ook perfect moeten kunnen. Het grote voordeel van Veerman op die positie is dat hij het spel voor zich heeft, veel aan de bal is, linies kan overslaan en de bal in de diepte kan geven op bv snelle buitenspelers. Het nadeel is dat je zijn goals (en wellicht assists) dan door de helft ziet gaan. Van de andere kant is Veerman op 8 gewoon bewezen topspeler voor PSV (vind ik). Als PSV zonder 10 speelt met een open ruimte achter de spits dan is dat wel een ruimte waar Veerman in kan komen en kan scoren. Eigenlijk kan Veerman dus praktisch alles en dat zal een reden kunnen zijn om te bouwen op hem en Xavi.

5) Bosz had bij Leverkusen wel echt leuke buitenspelers met Bailey, Diaby en Bellarabi. Dan heb je het wellicht over de snelste treinen van de Bundesliga na Davies van Bayern. Hij heeft ook tegen die spelers gezegd dat ze veel diep moeten gaan en ook vaak voor niets maar dat betaalt zich altijd terug. Bij PSV hebben we in mijn ogen nog geen één buitenspeler voor volgend jaar die precies kan doen wat Bosz verwacht. Niet gek dat daar dus ook echt geïnvesteerd moet worden. Buiten de spits verwacht hij ook veel doelpunten van zijn buitenspelers.

6) De verdediging moet natuurlijk wel aansluiten bij het hoge druk zetten. Dus dan sta je ook met veel ruimte in je rug te verdedigen. Dat is echt niet voor alle spelers weggelegd en zeker niet als je traag bent. En als je tegen een nog veel sterkere tegenstander speelt kan Bosz ook nog zeggen dat hij nog verder wil opschuiven want anders scoren ze sowieso in de buurt van eigen 16. Boscagli lijkt me nou echt totaal ongeschikt qua snelheid, wat het enige grote nadeel is bij hem overigens. Maar een Ramalho durft ook wel door te dekken maar die wordt ook geklopt met ruimte in zijn rug. Je zou eigenlijk een soort van St. Juste moeten hebben. Super allround, snel en een goede pass. Kost alleen wat te veel denk ik.

7) Niet alleen in dit artikel maar ook in de docu op ESPN is wel duidelijk dat Bosz niet houdt van een stempel op een speler. Zeker niet als hij het zelf compleet anders ziet. Sinkgraven is een goed voorbeeld, maar Bellarabi als rechtsback proberen was ook wel gedurfd. Maar hij Heracles speelde hij vlot met 3 CV's waarvan 2 middenvelders waren. Uiteindelijk speelde ze daar met 7 a 8 middenvelders in die wedstrijd. Wellicht ziet hij in Xavi of Til een valse spits, of in Mauro een 8, of in Saibari een rechtsback, of in Boscagli een 6 of in Benitez een rechtsbuiten. Zolang er een idee achter zit vind ik dat altijd wel mooi maar het zegt soms ook iets over het inpassen van jeugd. De toptalenten zal hij altijd als eerste brengen maar wat doet hij met de back-up linksback vanuit Jong PSV als er een paar geblesseerd zijn. Gaat hij dan Bakayoko linksback zetten of durft hij de jeugd een kans te geven?

Als je kijkt naar Spierings (ik ben geen scout en ken hem niet goed genoeg) past hij qua profiel uitstekend in een controlerend blok op het middenveld naast Veerman. Maar is hij als 6 geschikt? Is hij allround genoeg? Wil Bosz juist met de punt naar voren spelen? Ik ben er erg benieuwd naar en voor Spierings is het wel balen want die had vorige week al kunnen tekenen als Ruud was gebleven. Van de andere kant, als Bosz het in hem ziet zitten dan is het nog beter zo.

Ik ben enthousiast. Ik zou het liefst hebben dat het seizoen morgen weer begint en de progressie volgen. Maar eerst nog minimaal 5 a 7 aankopen en dat mag van mij rapido zijn. Niet allemaal tegelijk, maar om de paar dagen zo'n klasbak erbij zodat het forum ook nog optimaal gevoed wordt.
Gebruikersavatar
Grasmat
Lid van verdienste
6
Berichten: 21622
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Dn Duif

Awards:

Ik loop achter zie ik.
Laatst gewijzigd door Grasmat op 08 jun 2023, 19:10, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Maikel
Site Admin
5
Berichten: 17754
Lid geworden op: 10 mei 2018
Clubvoorkeur: PSV

Is die ESPN docu online te kijken?
Gebruikersavatar
11 Tinus
Legende
3
Berichten: 13203
Lid geworden op: 9 okt 2020
Seizoenkaart: Vak RR
Clubvoorkeur: Philips

Maikel schreef: 08 jun 2023, 19:09 Is die ESPN docu online te kijken?
Gebruikersavatar
Tjompie
Nationale topspeler
2
Berichten: 2271
Lid geworden op: 28 aug 2021
Clubvoorkeur: PSV

Nog 3 minuten voor presentatie ?
Gebruikersavatar
mateja
Internationale topspeler
3
Berichten: 3208
Lid geworden op: 1 mar 2021
Seizoenkaart: Vak Y
Clubvoorkeur: PSV

Ik moet zeggen dat hoe deze onderhandelingen gegaan zijn (voor zover wij kunnen zien) mij meer vertrouwen hebben gegeven in Bosz dan een week geleden.
Gebruikersavatar
VeresRivne
Vedette
5
Berichten: 5312
Lid geworden op: 7 feb 2019

Ah als je rond komt (ik bevestigde op basis van mijn bronnen het bericht van Olai) dan betekent het dat ik safe zit en de publieke steniging op het dorpsplein van Knegsel afgeblazen kan worden. Spijt me vooral naar @Josef Dettelbacher die al druk stenen had verzameld.
It's not the size of the dog in the fight, it's the size of fight in the dog.
SLAVA UKRAINE!!!
Gebruikersavatar
SKERLA
Vedette
6
Berichten: 6732
Lid geworden op: 26 aug 2017
Favoriete speler: Peet Scheefbril

mateja schreef: 08 jun 2023, 19:17 Ik moet zeggen dat hoe deze onderhandelingen gegaan zijn (voor zover wij kunnen zien) mij meer vertrouwen hebben gegeven in Bosz dan een week geleden.
Precies hoe ik er ook in sta. Van 'nee, met twijfel', naar 'ja met twijfel'.
Gebruikersavatar
ruuddevil
Legende
6
Berichten: 11940
Lid geworden op: 25 aug 2017

Awards:

Afgelopen seizoen 89 doelpunten in de eredivisie. Aangezien iedereen blij is dat we nu lekker gaan aanvallen, met hoeveel doelpunten zijn jullie tevreden?
Heya Hallvar
Nationale topspeler
6
Berichten: 1864
Lid geworden op: 1 sep 2017

Het interessante aan deze samenwerking is dat zowel PSV als Bosz veel te winnen/verliezen hebben. Bosz os door zijn buitenlandse ervaringen een rijpere coach geworden, die ook wel geleerd zal hebben dat je een zekere flexibiliteit moet hebben. Hij heeft nu ook CL ervaring en dat is precies wat PSV nodig heeft Daarnaast zal hij de Duitse en Franse markt goed kennen en dat zijn toch interessante vijvers voor PSV. Tenslotte zal Bosz nu heel graag eens een prijs willen pakken en die kans is groter bij PSV dan bij Lyon of Leverkussen (en zelfs BvB).
Massimo
Legende
6
Berichten: 12770
Lid geworden op: 21 sep 2017

Beide partijen hebben een mislukt avontuur achter de rug, dus zorgvuldigheid en duidelijkheid is belangrijk. Beide partijen hebben er heel veel belang bij dat het een succesvolle samenwerking gaat worden.

Nu ook vooral benieuwd naar de transfers.
Gebruikersavatar
Grasmat
Lid van verdienste
6
Berichten: 21622
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Dn Duif

Awards:

ruuddevil schreef: 08 jun 2023, 19:22 Afgelopen seizoen 89 doelpunten in de eredivisie. Aangezien iedereen blij is dat we nu lekker gaan aanvallen, met hoeveel doelpunten zijn jullie tevreden?
Hier zit meteen mijn grootste twijfel want wat we nodig hebben als eerste is defensieve zekerheid. Maar goed, ik ga hem wel de kans geven om die twijfel weg te nemen.
CZ_Code
Meervoudig international
1
Berichten: 1491
Lid geworden op: 25 jun 2022
Clubvoorkeur: PSV

Grasmat schreef: 08 jun 2023, 19:29
ruuddevil schreef: 08 jun 2023, 19:22 Afgelopen seizoen 89 doelpunten in de eredivisie. Aangezien iedereen blij is dat we nu lekker gaan aanvallen, met hoeveel doelpunten zijn jullie tevreden?
Hier zit meteen mijn grootste twijfel want wat we nodig hebben als eerste is defensieve zekerheid. Maar goed, ik ga hem wel de kans geven om die twijfel weg te nemen.
Als je goeie aankopen doet, en hopelijk is dat besproken, dan zou het goed moeten komen lijkt me. Bij Ajax kreeg Bosz niet heel veel goals tegen, en bij in Duitsland en Frankrijk (met name Duitsland), is de weerstand toch wel wat groter dan hier.
Josef Dettelbacher
Legende
6
Berichten: 18308
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV

Awards:

VeresRivne schreef: 08 jun 2023, 19:20 Ah als je rond komt (ik bevestigde op basis van mijn bronnen het bericht van Olai) dan betekent het dat ik safe zit en de publieke steniging op het dorpsplein van Knegsel afgeblazen kan worden. Spijt me vooral naar @Josef Dettelbacher die al druk stenen had verzameld.
Ik gooi die stenen toch wel hoor, maak je maar niet druk.
Her lips said no, but her eyes said read my lips..
Tijn
Internationale topspeler
6
Berichten: 4034
Lid geworden op: 26 aug 2017

Awards:

ruuddevil schreef: 08 jun 2023, 19:22 Afgelopen seizoen 89 doelpunten in de eredivisie. Aangezien iedereen blij is dat we nu lekker gaan aanvallen, met hoeveel doelpunten zijn jullie tevreden?
Het totaal aantal goals was prima, de verdeling van die goals liet wel te wensen over.
Kolkmania
Bankzitter
2
Berichten: 282
Lid geworden op: 28 jun 2021

11 Tinus schreef: 08 jun 2023, 19:04 Ik denk dat het wel veilig is voor een Peter Bosz topic.

https://www.ed.nl/PSV/PSV-en-peter-bosz ... ~a86b8907/

https://www.vi.nl/nieuws/PSV-en-bosz-na ... menwerking

En een polletje erbij.
https://www.vi.nl/pro/beelden-kijken-me ... igen-ploeg

Dit is een recentere artikel (is ook in een ander topic geplaatst). Moet zeggen dat ik hem hier minder goed vind overkomen.

Hoor toch veel excuses zoals:
- "Niet genoeg kwaliteit in de selectie", maar imo had Lyon echt wel voldoende kwaliteit om hoger te staan.
- "Het eerste half uur waren we wel heel goed", maar het gaat er volgens mij ook om hoe je reageert als je een tegenvaller hebt en hoe je daarop reageert.
- "Hier maakt de verdediger een grote fout", terwijl je in mijn ogen de organisatie ook zo moet organiseren dat je minder gevoelig bent voor fouten. Bosz vond het bijvoorbeeld geen probleem dat de middenvelders/aanvallers niet mee terugsprinten, "want het staat gewoon 4 op 4".

Ik vind het mooi dat we een trainer hebben met een filosofie, maar heb zeker wat twijfels.
RWeindhoven16
Veelbelovend talent
2
Berichten: 93
Lid geworden op: 8 aug 2021
Seizoenkaart: Vak O
Clubvoorkeur: PSV

Deze man gaat ons een top seizoen bezorgen. Let maar op!
Ykhim
Lid scoutingsteam
6
Berichten: 18694
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV

Awards:

Spannend dit. We gaan ons of kostelijk vermaken, of we kunnen de club na dit seizoen in Shoving-stijl opdoeken.

Welkom in Eindhoven, Kamikaze Peter! Hopelijk op naar prijzen!
Gebruikersavatar
Standbeeld
Mister PSV
2
Berichten: 26100
Lid geworden op: 3 sep 2021
Clubvoorkeur: PSV

Ykhim schreef: 08 jun 2023, 19:46 Spannend dit. We gaan ons of kostelijk vermaken, of we kunnen de club na dit seizoen in Shoving-stijl opdoeken.

Welkom in Eindhoven, Kamikaze Peter! Hopelijk op naar prijzen!
Het is Boszmeister voor jou. ;)
Gebruikersavatar
ziege maar ook zagge
Lid van verdienste
6
Berichten: 30888
Lid geworden op: 27 aug 2017
Clubvoorkeur: Jawadenktezelf

Awards:

Prima nieuw experiment, lets gooooooooo


Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ie een hetze aan zijn broek heeft, ik heb intussen zo'n beetje het idee dat bij onze club eigenlijk helemaal niemand meer kan overleven.
Пу́тін — хуйло́ • Putin – khuylo!
grasveld
Internationale topspeler
5
Berichten: 3021
Lid geworden op: 8 aug 2018

Het kan alleen maar meevallen. Kampioen zijn we toch al jaren niet geworden. Met daarbij dus ook nog overwegend slecht voetbal. Onder Bosz zal het in ieder geval een stuk attractiever worden. Met een ‘behoudendere’ trainer hebben we ook geen enkele garantie dat het beter gaat.

Laat hem maar snel tekenen. Dan kunnen we echt beginnen met de voorbereiding.
Gebruikersavatar
Maikel
Site Admin
5
Berichten: 17754
Lid geworden op: 10 mei 2018
Clubvoorkeur: PSV

Heb die docu Boszball gekeken.
Zit een stukje in over de bekerfinale van Heracles tegen PSV, zijn analyse daarvan na de wedstrijd. Dat toont wel klasse hoor.
Ronaldio
Meervoudig international
1
Berichten: 1243
Lid geworden op: 23 jul 2022
Clubvoorkeur: PSV

Er worden maar weinig trainers in hun eerste seizoen kampioen. Dat is altijd een opbouw jaar. Of hoe je dat mag noemen. En hoe meer nieuwe spelers hoe langer het inspelen en er een team van maken gaat duren.

Nu moet je weer opnieuw gaan ondervinden welke samenstellingen en tactiek het beste werkt met het nodige puntverlies tot gevolg.
Gebruikersavatar
Hatseflats
Vedette
4
Berichten: 7770
Lid geworden op: 16 mei 2019

Awards:

#InBoszWeTrust

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Peter Bosz