NBA Basketbal

Discussieer hier met PSV-supporters over andere sporten dan voetbal.
Plaats reactie
Thijs
Lid van verdienste
5
Berichten: 10827
Lid geworden op: 1 sep 2017
Rol: Organisator Prediction League
Favoriete speler: Armando Obispo
Gegeven waarderingen: 1385
Gekregen waarderingen: 2852

Awards:

Dit is de laatste posting van de vorige pagina:

Geweldige, jonge ploeg hebben de Cavs. Nu tip-off tegen de Lakers. Kijken!
nilssonH
Moderator
4
Berichten: 7941
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV
Gegeven waarderingen: 699
Gekregen waarderingen: 1041

De Cavs zijn echt nog beter dan ik had gedacht. Mitchell, Garland, Allen, Mobley: allemaal goede spelers die voorlopig ook nog eens heel goed bij elkaar passen. Van de bank nog ervaren gasten als Robin Lopez en Kevin Love. Ricky Rubio die gedurende het seizoen nog gaat terugkomen. Slimme rebuild in de jaren nadat LeBron weg is gegaan.
Deze gebruikers waarderen nilssonH voor dit bericht:
Thijs
Thijs
Lid van verdienste
5
Berichten: 10827
Lid geworden op: 1 sep 2017
Rol: Organisator Prediction League
Favoriete speler: Armando Obispo
Gegeven waarderingen: 1385
Gekregen waarderingen: 2852

Awards:

Clippers-Nets was zo slecht nog niet, alleen verpest Paul George deze wedstrijd maar weer eens door te blijven schieten terwijl hij 5 van 19 schiet. Idioot. Ondertussen is KD weer briljant, dus gaan de Nets wel winnen.
nilssonH
Moderator
4
Berichten: 7941
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV
Gegeven waarderingen: 699
Gekregen waarderingen: 1041

Bij Knicks - OKC zijn ze in het eerste kwart vergeten dat je ook moet verdedigen :tear:
nilssonH
Moderator
4
Berichten: 7941
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV
Gegeven waarderingen: 699
Gekregen waarderingen: 1041

Toch wel een verrassend slecht begin aan het seizoen van de Warriors. Had ik niet verwacht. En dat ligt eigenlijk ook niet aan de starters, al is Klay duidelijk niet meer de oude. De keuze om alle veterans te laten vertrekken en te gokken op de ontwikkeling van hun talent pakt voorlopig niet goed uit. Moody & Wiseman spelen de laatste wedstrijden helemaal niet meer terwijl Kuminga ook nog niet echt weet door te breken. Tel daarbij op dat een JaMychal Green ook nog niet meevalt, Poole zoekende is en je hebt amper betrouwbare opties vanaf de bank. Erg benieuwd of ze wellicht nog een trade gaan doen ten koste van één van de drie talenten of wellicht zelfs iemand anders.
Thijs
Lid van verdienste
5
Berichten: 10827
Lid geworden op: 1 sep 2017
Rol: Organisator Prediction League
Favoriete speler: Armando Obispo
Gegeven waarderingen: 1385
Gekregen waarderingen: 2852

Awards:

Wie is dé entertainer?!Gruwelijke dunk, waarbij Ja van hand wisselt voor hij dunkt. Idioot!
Gebruikersavatar
Heruone
Lid scoutingsteam
5
Berichten: 5288
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Joey Veerman
Gegeven waarderingen: 1708
Gekregen waarderingen: 2132

Ja is gewoon echt geweldig. Ik vind hem niet eens per se de beste speler. Maar hij is zo enorm talentvol en atletisch, dat is echt bizar. LeBron is tot op heden het gezicht van de NBA met namen als Curry en Durant daarachter. De vraag is: wie wordt het nieuwe gezicht nu LeBron toch op zijn retour lijkt te zijn? Giannis? Doncic? Tatum? Of toch Ja.

Ik vind het nieuwe NBA seizoen iig weer genieten. In de east zijn de Celtics echt legit. Beste record in de NBA, veruit de beste offensive rating en nu ook de beste net rating. Defensief liggen er verbeterpunten, maar dat is ook afhankelijk van de blessure van Robert Williams III. Er gaan nu geruchten dat ze wellicht willen traden voor een big man. Jakob Poetl van de Spurs wordt genoemd. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, maar dan zouden de Celtics echt stacked zijn. Als je gister bekeek tegen Atlanta: Brogdon en Smart absent. Dat zijn de twee primaire point guards die gecombineerd gemiddeld 25.1 PPG en 10.6 APG leveren (waarbij de laatste wedstrijden van hun ze nog hoger zullen scoren dan dit), Smart als DPOY die dit jaar defensief ook weer uitblinkt en Brogdon die met zijn drives en de spacing van de Celtics ook heel veel passes to assists aflevert. En dan nog steeds, ondanks een slechte avond van Tatum en Brown (gecombineerd vgm nog geen 40 punten), zeer overtuigend winnen van de Hawks. Heel dat team zit zo goed in elkaar. Ik ben enorm benieuwd, maar hun zijn echt een van de favorieten. Lijkt mij tenminste. Ik ben overigens nog steeds benieuwd wat er gaat gebeuren met Mazzulla en Udoka. Gezien Udoka niet naar de Nets is gegaan.

Net als de Bucks. Offensive rating is niet zo heel goed, maar hun defense blinken ze in uit. Daarmee zijn ze het tegenovergestelde van de Celtics. Niet voor niets zegt iedereen altijd: "defensive wins championships". Giannis speelt op een MVP kaliber level (hoewel er momenteel nog beter presterende spelers zijn) en als straks Middleton weer fit is... De Cavs zijn verder ook heel goed dit jaar. Ondanks dat ze nu 8-6 gaan, hebben ze wel 4th best offensive rating, 6th best defensive rating en 3th best net rating. Dat zijn belangrijke fundamenten waar je op kan bouwen. De Mitchell trade heeft hun duidelijk het laatste belangrijke puzzelstukje geboden in een verder heel jong, maar legit goed team. Fysiek enorm sterk, individuele klasse, etc. Ik denk dat die drie ploegen de grootste kans makers zijn momenteel vanuit de east. De Hawks vind ik te kort komen, hoewel ik Murray wel echt een goede aanwinst vind. En ik ook denk dat er nog wel rek zit in de Hawks (Trae Young heeft geen geweldig seizoen tot op heden). De Raptors missen eigenlijk een superster nmi, hoewel Siakam ondergewaardeerd goed is. En alles daar beneden is denk ik niet zo spannend. Ik vind de Heat wel een goed team die een goede run kunnen maken, maar ik zie hun overall gezien niet als de favoriet, zoals eerder al uitgelegd. En ze hebben dit jaar ook geen geweldige start.

Verder is de east vooral lachen om de Nets. Simons is echt een flop en de Nets zijn beter zonder dan met Kyrie. Ze hebben helemaal geen draftpicks of valuable assets. Eigenlijk alleen Durant. En hoewel hij de Nets momenteel letterlijk draagt, lijkt het me duidelijk dat als er niet snel iets veranderd, volgende jaar dezelfde situatie als dit jaar gaat ontstaan: Durant die graag een trade wilt. De 76ers vind ik overigens ook nog wel even noemenswaardig. 4th qua defensive rating, maar 19th als het om offensive rating gaat. Terwijl ze daar fucking James Harden, Maxey, Embiid en Harris hebben. Nu hebben ze niet allemaal alles gespeeld, maar daar moet toch gewoon meer uit te halen zijn. Ongeacht wat je van de namen individueel vindt (ik vind Embiid ook wat overrated, maar enfin. Het is gewoon een hele goede speler, daar niet van).

En de Pistons en de Magic wil ik ook nog even benoemen. Bungelen helemaal onderaan, maar die hebben wel een toekomst. De Magic heeft een hele jonge core, hoewel een paar blessuregevoelige gastjes, waarin nog veel rek zit. En als ze die bij elkaar kunnen houden, kan daar best iets moois ontstaan. Zeker nu ze met Banchero toch echt wel een hit lijken te hebben. Een hit in het kaliber all-star speler. En bij de Pistons idem dito. Jaden Ivey vind ik echt geweldig. Hij is zo enorm explosief. Datzelfde geldt voor Jalen Duren, vind ik ook echt een leuke speler. Ze hebben met Cunningham natuurlijk wel nog in potentie een talentvolle gast die tijd nodig lijkt te hebben (ik twijfel wel aan hem, maar enfin) en met gasten als Stewart en Bey hebben ze een jonge core waar net als bij de Magic nog veel rek in zit. Beide teams bungelen nu onderaan. Met een goede draft pick en een goede keus zie ik best een rooskleurige toekomst voor die twee teams.

In de west zijn de Jazz natuurlijk het opvallendst. Dat had niemand verwacht. De Suns zijn eigenlijk weer heel goed, hetgeen waar iedereen dacht dat dat ook wel mee zou vallen, gezien alle drama. Enigste team volgens mij wat zowel een top5 defensive als offensive rating heeft (en 2e net rating). Ze hebben alleen wel een handje van om te choken op belangrijke momenten. De Nuggets zijn offensief heel goed, maar inderdaad kwetsbaar op defensief vlak. De Trailblazers lijken weer eens serieus mee te doen, maar het team wmb om in de gaten te houden, buiten de Suns, zijn momenteel de Pelicans. Staan weliswaar 9-6, maar net als bij de Cavs 5th offensive rating, 8th defensive rating, 8th assists per game en 5th net rating. Dat zijn gewoon belangrijke fundamenten. En ook zij hebben een hele goede jonge core met wat goede ervaren spelers erom heen zoals McCollum.

Maar echt een a twee teams die eruit springen in de west zijn er nog niet, zoals dat wel in de east is. De Grizzlies zijn momenteel (nog) niet zo heel goed vind ik, maar ik ben benieuwd of de terugkeer van Jaren Jackson daar iets aan kan veranderen. Net als dat de Clippers de 2nd defensive rating heeft, maar de 29th offensive rating. Verhaaltje Bucks lijkt het. Alleen waar de Bucks Giannis hebben als absolute all-star, zit Leonard nog steeds op de bank bij de Clippers. Als de Clippers hem weer fit krijgen en alles fit houden... Jeezz, dan geef ik ze wel een goede shot. Doncic is echt absoluut geweldig, maar hij is de Mavs. Daar moet echt nog een 2e all-star kaliber speler langs komen.

Net als de Warriors die ook serieuze problemen hebben. Curry heeft echt een absoluut MVP seizoen momenteel. Gister weer 50 points tegen de Suns. Maar wel +/- van -14... Nu is dat beeld iets wat vertekenend, want meestal met Curry is die waarde positief. Maar het geeft wel aan waar de problemen liggen. De Warriors hebben ook een 2e all-star kaliber speler nodig. En dat is niet Wiggins. En dat is ook niet meer Thompson. De grootste hamvraag bij de Warriors is denk ik momenteel: hoe krijgen we Poole aan de praat. Als hij structureel een hot night kan hebben, dan is het wedstrijdverloop voor GSW ook wat rooskleuriger vermoed ik. De vraag die daarbij ook momenteel rijst: moet Poole niet starten ipv Thompson? Verder hebben de Warriors natuurlijk nog meer problemen. Moody, Kuminga en met name Wiseman zijn idd niet zo goed momenteel als dat men dacht of inschatte nav de pre-season. Zeker Wiseman en Moody had ik veel meer van verwacht. En de Celtics zijn eigenlijk ook wel dun daarmee op de center positie. Verder wel een interessant vraagstuk: Draymond Green? Ik vind onderstaande video best wel treffend over de gedachtegang van de Warriors (sowieso echt een heel goed kanaal): Curry kan de Warriors een ring bezorgen. Dan wil je dat je hem omringt met passende assets, zodat je die kans zo groot mogelijk maakt. Logisch toch? Maar is het dan niet cruciaal om Green te behouden? Want als een ding duidelijk is voor mij nav de 40 en 50 point nights die Curry dit seizoen vgm al 3x heeft gehad, dan is het dat Green daarin een cruciale factor en faciliator is om Curry in die positie te brengen.Overigens hier ook nog een speciale mention: SGA. Jeezz, wat is die gast dit seizoen tering goed zeg.
Deze gebruikers waarderen Heruone voor dit bericht:
Thijs
Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success. ~ Henry Ford
Thijs
Lid van verdienste
5
Berichten: 10827
Lid geworden op: 1 sep 2017
Rol: Organisator Prediction League
Favoriete speler: Armando Obispo
Gegeven waarderingen: 1385
Gekregen waarderingen: 2852

Awards:Kawhi is een soort van terug. Hij zei zelf wel dat het een erg lange reis gaat worden naar volledige fitheid, maar kan dus al wel weer van waarde zijn voor de Clippers.
nilssonH
Moderator
4
Berichten: 7941
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV
Gegeven waarderingen: 699
Gekregen waarderingen: 1041

Ik hoop het echt. Een topfitte Kawhi is een top 5 speler. In de playoffs misschien zelfs wel top 3. Maar het is helaas ook echt alweer een tijdje geleden dat hij volledig topfit was.
nilssonH
Moderator
4
Berichten: 7941
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV
Gegeven waarderingen: 699
Gekregen waarderingen: 1041

Sacramento heeft dit seizoen bedacht dat ze na elke overwinning een laser vanuit het stadion aanzetten. Leek eerst een beetje een gimmick, maar nu ze serieus goed bezig zijn - 6 win streak! - is het een heerlijke meme aan het worden :mrgreen:

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

NBA Basketbal