Jong PSV Algemeen

Spelers, staf, wedstrijden en tactiek Jong PSV.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ComeOnPSV
Vedette
5
Berichten: 7218
Lid geworden op: 27 jan 2019
Clubvoorkeur: PSV

Dit is de laatste posting van de vorige pagina:

Hij scoorde nog bijna in de laatste secondes.
Prima overwinning van Jong PSV met Bakayoko echt als uitblinker.

Het veldspel was echt prima veel van kant wisselen. Top begonnen aan 2022!
nilssonH
Moderator
5
Berichten: 10173
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV

Awards:

Almere is echt heel matig. Maar toch gewoon goed gedaan door Jong PSV. Bakayoko, Comenencia en Jansen uitblinkers wat mij betreft. Leuk dat Babadi nog mocht invallen, en zelfs bijna scoorde. Peersman op de lijn goed, bij corners nog wel twijfelachtig. Maar heeft wel echt een interessant profiel.
Assy
Vaste waarde in elftal
3
Berichten: 723
Lid geworden op: 4 nov 2020

Was een leuke wedstrijd om te kijken. Een aantal jongens speelden prima tot goed en een aantal waren opvallend matig. Toch winnen ze dik verdiend met 5-1. Ben benieuwd wie van deze jongens de stap kan maken uiteindelijk, ken ze minder goed dan de lichting ouder muv de usual suspects (Comenciaga en Babadi)
Gebruikersavatar
Heruone
Lid scoutingsteam
6
Berichten: 7624
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV

Jansen speelde trouwens ook wel een prima pot. Verdedigend niet echt in de problemen geweest, daar ben ik wel benieuwd naar gezien ik hem daar ook bij de O18 nooit de sterkste in heb gevonden. Maar aanvallend wel een uitstekende bijdrage vandaag.
nilssonH schreef: 10 jan 2022, 22:02 Oprecht benieuwd naar jouw mening @Heruone: waar denk jij dat Comenencia het meeste toekomst heeft? Hij staat nu rechtsback, maar speelt bij nationale jeugdteams altijd als middenvelder. Ik ben er in ieder geval nog niet helemaal uit eigenlijk.
Hij kan beide uit de voeten. Ook nog als centerback zoals [mention]Voormalig KG[/mention] trouwens aangeeft, alleen vind ik hem wel lengte missen. Ik denk dat zijn beste positie uiteindelijk als '6' is, deels omdat hij als back wel echt de explosiviteit en aanvallende drive mist in de over- of onderlap zoals Sambo dat bijv. wel heeft. Maar ook als back kan hij verder prima uit de voeten. Voor een middenvelder moet hij wel aan zijn passingrange werken.

Het is een beetje een soort van Lahm achtige speler wmb. Ik zie in hem wel echt een goede speler.
Massimo schreef: 10 jan 2022, 22:17
Heruone schreef: 10 jan 2022, 21:51 Het individuele niveau bij sommige spelers ligt toch wel echt heel laag zeg, sjongejongejonge. Comenencia en Bakayoko iig de beste aan PSV zijde. Comenencia ben ik eigenlijk vrijwel zeker van dat hij PSV 1 gaat halen als er niks geks gaat gebeuren. Bakayoko twijfel ik nog steeds bij, wel een goede en interessante speler. Maar ik mis nog teveel dingen in zijn spel die denk ik wel essentieel zijn.

Hopelijk komen Sealy en met name Babadi er in de tweede helft nog in. Dit Almere is echt een speeltuin zeg.
Het niveau is bij een aantal ook niet hoog en dat is het ook nog eens tegen een onderkant van de KKD. Ik heb ook twijfels bij Bakayoko. Sowieso moet je echt een uitblinker zijn wil je de stap kunnen maken naar het eerste. Ik ben net als @nilssonH ook wel benieuwd wat je in Comenencia ziet. Vooral omdat ik hem zelf nog niet zo heel goed ken. Sealy viel me een tijdje terug ontzettend tegen toen Jong PSV op TV was ergens voor de winterstop en zag ook weinig specialismes bij hem waar hij in kon uitblinken. Babadi is denk ik over afzienbare tijd en nog in dit seizoen basisspeler in Jong PSV als die fit blijft. Tevens is de nu geblesseerde Van de Blaak die voordat hij geblesseerd raakte veel speelde ook pas 16 jaar.
Ik vind Bakayoko ook een goede speler, maar hij mist teveel specifieke kwaliteiten die nmi wel essentieel zijn, wilt hij het op een hoger niveau kunnen halen. Zijn scorend vermogen kan echt beter, evenals zijn diepgang zonder bal. Dat zijn wel dingen die aan te leren zijn overigens. Wat ik wel echt mis is een bepaalde explosiviteit (en daarmee ook directheid) in zijn acties, bijv. als hij een dribbel of een 1vs1 in start. Bij Malen, Gakpo en ook bij Bergwijn zag je dat goed tot redelijk duidelijk al bij JPSV en dat mis ik bij hem. Ook het doorbewegen daaraan gekoppeld (o.a. met explosiviteit) mis ik nog teveel. Die goal van hem is eigenlijk een heel goed voorbeeld van wat je van hem wilt zien, alleen dat brengt hij niet consistent maar incidenteel. Krijg je dat erin, dan heb je echt een hele talentvolle speler. Qua kansen creëren, steekpasses, loopacties op waarde schatten, inzicht, etc. is het namelijk echt een hele goede speler. Volgens mij staat hij ook ergens bovenaan in de KKD als het neerkomt op gecreëerde kansen. Een beetje Bergwijn vibes krijg ik bij hem.

Comenencia heeft wmb echt vrijwel alles wat je in een moderne speler zoekt. Hij heeft loopvermogen, hij is fysiek sterk, hij heeft een enorm functionele techniek maar is daarnaast ook technisch in zijn algemeen heel sterk met hoogstandjes, kappen en draaien in een kleine ruimte. Hij is comfortabel aan de bal (dribbel, progressive run, carry), hij ziet spel goed (weet goed spelers tussen de linies te vinden), hij heeft inzicht en heeft een goede pass in de benen. Zijn passingrange mag overigens nog wel wat verbeterd worden voor een type '6' vind ik, maar ik denk wel dat dat de positie is waarop hij uiteindelijk het beste uit de verf komt. Ik vond hem vandaag een van de beste op het veld.

Ik ben het met Sealy eens dat hij bij JPSV momenteel nog erg tegenvalt. Maar er staan best wel een aantal beelden online van de USA jeugdteams waarin hij tegen leeftijdsgenoten van Frankrijk/Nederland speelt, waarin je nmi wel echt zijn talent ziet. Hij is juist wel iemand die vrij explosief is, die heel veel door beweegt en een vrij goede trap heeft in zijn linkerbeen. En voor de goal heeft hij best wel overzicht en scorend vermogen. Dat zijn wel essentiële voorwaardes wmb voor een aanvaller om een interessante speler te kunnen zijn voor PSV 1. Waarom het hier er nog niet uitkomt, is mij nog niet helemaal duidelijk, maar het zit er iig wel in. Hij moet trouwens sowieso vanaf rechts spelen en niet vanaf links wmb.

(Hier staan wel dergelijke beelden in. Die van de lokale jeugd in de USA zijn niet zo heel relevant tho, maar die van de jeugdteams geven wel een aardige indicatie wmb)

Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success. ~ Henry Ford
Gebruikersavatar
Ardbeg
Legende
6
Berichten: 23353
Lid geworden op: 8 feb 2018

Babadi komt er wel
Massimo
Legende
6
Berichten: 12636
Lid geworden op: 21 sep 2017

[mention]Heruone[/mention] Dank.
Gebruikersavatar
Trixm
Vedette
6
Berichten: 6042
Lid geworden op: 6 sep 2017

Awards:

Peersman zag er trouwens ook goed uit. Verder eens met Heruone dat Bakayoko meer tempo in zijn spel moet ontwikkelen, die bal op de lat was daar een goed voorbeeld van. Daarnaast vind ik Comenencia te goed om als rechtsback te gebruiken en zie ik hem echt liever als CVM, zijn versnelling met de bal komt daar goed van pas.
Saibari is underrated.
Gebruikersavatar
Ardbeg
Legende
6
Berichten: 23353
Lid geworden op: 8 feb 2018

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/10 ... tatus.html

Die foto bovenaan..
Gebruikersavatar
ComeOnPSV
Vedette
5
Berichten: 7218
Lid geworden op: 27 jan 2019
Clubvoorkeur: PSV

Peersman mag nog meer de leider zijn rond de 10 meter in het strafschopgebied. Maar hij is pas 17 en had gisteren prima reddingen erbij zitten dus dat is mooi.
Nu nog 3/4 jaar rijpen en dan hopelijk in PSV 1.
Gebruikersavatar
psvgouda
Vedette
2
Berichten: 7737
Lid geworden op: 13 apr 2021
Seizoenkaart: Vak P
Clubvoorkeur: Nou ja! Wanne vraag

Ardbeg schreef: 11 jan 2022, 10:28 https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/10 ... tatus.html

Die foto bovenaan..
Laat ze... De KKD is niets meer dan het podium voor JAjax, toch? De andere clubs zijn niet meer dan rekwisieten voor dit fantastische nationale opleidingsinstituut :mrgreen: On: goede pot gisteren, leuk om te zien :)
Menno1
Legende
6
Berichten: 14848
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV

Samenvatting zag er goed uit; 2 prima assists van Bakayoko; mooi gelepelde/ geschepte voorzetten; hoef je alleen maar je hoofd tegen aan te zetten. Ook prima in de combinatie met Jansen voor de 2-1 van Thomas. De goal zelf was aardig, maar een beetje keeper pakte die bal natuurlijk.

Ik vind Bakayoko wel een interessante speler. Niet niveau Madueke kwa talent, maar dat zijn ook uitzonderingen. Maar het is wel een sterke gozer, speelt niet alleen opportunistisch maar heeft ook een goed oog voor medespelers. Kan op termijn zeker uitgroeien tot een PSV 1 waardige speler; basis materiaal weet ik niet, maar dan wel een soort zelf opgeleide Jozefzoon.

Comenencia kende ik nog niet goed, maar ik zie wel wat Heruone in hem ziet; fysiek sterk, mooie versnelling, goede loop en houding. En dat voor zo'n jonge gast. Klinkt opportunistisch maar dan zie je na een paar beelden al dat dit een natuurlijke voetballer is.
koetje
Legende
6
Berichten: 10469
Lid geworden op: 25 aug 2017

Menno1 schreef: 11 jan 2022, 18:17
Ik vind Bakayoko wel een interessante speler. Niet niveau Madueke kwa talent, maar dat zijn ook uitzonderingen. Maar het is wel een sterke gozer, speelt niet alleen opportunistisch maar heeft ook een goed oog voor medespelers. Kan op termijn zeker uitgroeien tot een PSV 1 waardige speler; basis materiaal weet ik niet, maar dan wel een soort zelf opgeleide Jozefzoon.

Bij aanvallers van Jong PSV kijk ik altijd naar hun cijfers. Je moet hierin uitblinken wil je meerwaarde hebben bij PSV 1. Zoals Gakpo, Lammers, Malen en Gudmundsson ook prima cijfers konden overleggen.

Bakayoko had in 2020/2021 geen of nauwelijks impact op Jong PSV. Ook begin dit seizoen niet. Vanaf oktober is het echter gaan lopen. Van zijn 8 goals en 10 assists voor Jong PSV over de afgelopen twee seizoen zijn er 12 sinds oktober gerealiseerd. Ook nog keurig verdeeld over de wedstrijden. Het is logisch dat jonge spelers zich eerst moeten aanpassen aan het niveau. Maar dat is nu gaan lopen en gezien de leercurve van dit soort talenten zal hij dergelijke cijfers blijven overleggen. Bemoedigend.
Gebruikersavatar
Joenepsv
Legende
6
Berichten: 11197
Lid geworden op: 30 jan 2018

Awards:

Bakayoko is pas 18 natuurlijk. Vind hem een heel groot talent. Kan niet anders dan dat hij het eerste haalt. Je ziet aan zijn spel dat hij langzaam volwassen wordt in zijn acties en dat weet te koppelen aan rendement. Vond die voorzet op Colyn echt geweldig overigens.
Menno1
Legende
6
Berichten: 14848
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV

koetje schreef: 11 jan 2022, 19:29
Menno1 schreef: 11 jan 2022, 18:17
Ik vind Bakayoko wel een interessante speler. Niet niveau Madueke kwa talent, maar dat zijn ook uitzonderingen. Maar het is wel een sterke gozer, speelt niet alleen opportunistisch maar heeft ook een goed oog voor medespelers. Kan op termijn zeker uitgroeien tot een PSV 1 waardige speler; basis materiaal weet ik niet, maar dan wel een soort zelf opgeleide Jozefzoon.

Bij aanvallers van Jong PSV kijk ik altijd naar hun cijfers. Je moet hierin uitblinken wil je meerwaarde hebben bij PSV 1. Zoals Gakpo, Lammers, Malen en Gudmundsson ook prima cijfers konden overleggen.

Bakayoko had in 2020/2021 geen of nauwelijks impact op Jong PSV. Ook begin dit seizoen niet. Vanaf oktober is het echter gaan lopen. Van zijn 8 goals en 10 assists voor Jong PSV over de afgelopen twee seizoen zijn er 12 sinds oktober gerealiseerd. Ook nog keurig verdeeld over de wedstrijden. Het is logisch dat jonge spelers zich eerst moeten aanpassen aan het niveau. Maar dat is nu gaan lopen en gezien de leercurve van dit soort talenten zal hij dergelijke cijfers blijven overleggen. Bemoedigend.
Eens al moet je idd ook leeftijd in acht nemend. Gudmundsson en Lammers waren minstens 1 jaartje ouder geloof ik. Plus is dit Jong PSV door alle blessures extreem jong.

Ik heb het idee dat Bakayoko een serieuze prof is. Dat zie je aan zijn fysiek, zijn ontwikkeling en aan zijn presentatie oa.

Leuk spelertje met potentie. Too early to tell of hij echt vast in 1 komt maar het oogt hoopvol
Gebruikersavatar
hondjevandebakker
Internationale topspeler
2
Berichten: 3273
Lid geworden op: 21 dec 2021
Clubvoorkeur: PSV

Gebruikersavatar
hondjevandebakker
Internationale topspeler
2
Berichten: 3273
Lid geworden op: 21 dec 2021
Clubvoorkeur: PSV

Koen Jansen er niet bij na maandag. Ik verwacht dat comenencia en vos op back spelen en markelo samen met leysen centraal.
Gebruikersavatar
ComeOnPSV
Vedette
5
Berichten: 7218
Lid geworden op: 27 jan 2019
Clubvoorkeur: PSV

Ben weer benieuwd. Heerlijk schakelkanaaltje vanavond.
Gebruikersavatar
ComeOnPSV
Vedette
5
Berichten: 7218
Lid geworden op: 27 jan 2019
Clubvoorkeur: PSV

Bakayoko weer met een heerlijke goal!
TomPSV
Legende
5
Berichten: 13271
Lid geworden op: 4 aug 2018

En z’n tweede vanavond. Gewoon meenemen met PSV-1. Is in topvorm.
nilssonH
Moderator
5
Berichten: 10173
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV

Awards:

En de hattrick!
Gebruikersavatar
Tomm
Internationale topspeler
6
Berichten: 4637
Lid geworden op: 1 feb 2018
Seizoenkaart: Vak F
Clubvoorkeur: PSV

Awards:

En dat is 3. Die blaakt van vertrouwen. Bij jong laten spelen en op de bank met 1 mee, prima om achter de hand te hebben.
nilssonH
Moderator
5
Berichten: 10173
Lid geworden op: 18 mei 2018
Seizoenkaart: Vak B
Clubvoorkeur: PSV

Awards:

En nummer 4, al was dat een voorzet volgens mij :mrgreen:
Gebruikersavatar
hondjevandebakker
Internationale topspeler
2
Berichten: 3273
Lid geworden op: 21 dec 2021
Clubvoorkeur: PSV

Die Priske aait 'm anders was dat nummer 4 voor bakayoko.
Gebruikersavatar
ComeOnPSV
Vedette
5
Berichten: 7218
Lid geworden op: 27 jan 2019
Clubvoorkeur: PSV

Die vierde gaat gewoon naar Bakayoko denk ik.

Werelds! Laat hem maar debuteren tegen Ajax volgende week.

Wel weer zin in een Pereiro-achtige wedstrijd tegen Ajax😏
Gebruikersavatar
Grasmat
Lid van verdienste
6
Berichten: 21098
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Dn Duif

Awards:

Zondag basis!
Gebruikersavatar
Standbeeld
Mister PSV
2
Berichten: 25082
Lid geworden op: 3 sep 2021
Clubvoorkeur: PSV

Tegen Telstar acht ik het nog wel realistisch.

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Jong PSV Algemeen