Transferwindow 2022-2023

Bespreek hier alle inkomende PSV-transfers, gewenste transfers en transfergeruchten.
Plaats reactie
FritskePhilips
Nationale topspeler
4
Berichten: 1794
Lid geworden op: 11 jul 2018
Gegeven waarderingen: 2005
Gekregen waarderingen: 665

Afbeelding

Alle geruchten en implicaties rond inkomende en uitgaande transfers in de zomer van 2022. In alle linies moet versterking komen, misschien zelfs meer dan één versterking. Huur of koop? Al dan niet met koopopties en clausules. Nieuwe gezichten of terugkerende helden? Wat tovert John de Jong uit de hoge hoed?
----------------------Nu de oplopende kritieken rondom management en directie door het veroveren van de koppositie en de verbeterde resultaten van de afgelopen weken, wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om zaken in perspectief te zetten in een topic aangaande de komende transferzomer.

Persoonlijk heb ik namelijk moeite om de commotie te begrijpen die de afgelopen periode is ontstaan. Hoewel PSV natuurlijk een topclub is en dient te strijden om het kampioenschap, staan we in mijn ogen waar we momenteel horen te staan; als club groeiende, maae op gepaste afstand van Ajax en diens financiële mogelijkheden.

Is dit iets wat een PSV-supporter wil horen? Nee. Maar in mijn ogen nog altijd een onomstotelijke waarheid. We dienen onszelf te richten op de toekomst (wellicht een ongelukkige woordkeuze in dit openingsstatement) om de Amsterdammers de komende jaren bij te benen of daadwerkelijk weer aan te haken.

We beschikken daarin vooralsnog niet over de middelen die het gemakkelijker zouden maken om dit te doen, maar wel over potentieel uit de jeugdopleiding die deze middelen kunnen creëren. Dit terwijl Ajax zichzelf steeds meer zal blijven richten op het aankoopbeleid, ipv opleidingsstrategie; er zal dus een schifting plaats gaan vinden waar PSV, mits deze hierin de juiste strategie hanteren, vruchten van kan gaan plukken.

Het selectiebeleid voor komend seizoen zal hierin doorslaggevend zijn. Na 2 seizoenen doorselecteren zal dit een belangrijke transferzomer gaan worden.

En dat is in mijn ogen juist begonnen met de aanstelling van Schmidt en de aankopen die in het window 2020-2021 gedaan zijn; beginnende met een bestaande selectie die vrijwel volledig bestond uit spelers die onder hun potentiële marktwaarde een dramatisch seizoen achter de rug hadden, aangevuld met enkele strategische (en naar verhouding betaalbare) aankopen. Een eerste kwaliteitsimpuls op weg naar 'het nieuwe PSV'.

Eerste taak van Schmidt lag naar mijn mening dan ook niet bij het presenteren als titelkandidaat en daarbij horende prestaties, maar als presenteren als een mogelijke uitdager voor de titel om een spelerskern uit te dagen tot prestatie. Een wezenlijk verschil, waarbij nadruk ligt op proces, groei en ontwikkeling, in plaats van winnen en presteren.

Dit alles met als doel om, in eerste instantie, spelers met hoge potentiële transferwaarde (maar gezien hun langere verblijf binnen de club, manier waarop er eerder met de spelers is omgegaan of weerstand tegen beleidsmatige beslissingen ook met mogelijke PSV-fatigue) te vermarkten om fase 3 van 'het nieuwe PSV' mogelijk te maken.

Hoe deze fase 3 eruit kan komen te zien? Bespreek hier welke in- en uitgaande transfers jij verwacht, maar bijvoorbeeld ook welke spelers naar verwachting de stap van jeugd/jong naar de selectie zullen gaan maken in transferwindow 2022-2023.
Deze gebruikers waarderen FritskePhilips voor dit bericht:
mateja
d'Oude
Basisspeler
2
Berichten: 480
Lid geworden op: 4 nov 2020
Gegeven waarderingen: 45
Gekregen waarderingen: 132

Met het nieuws van Zahavi en de verwachtingen rondom Gakpo werpt dit wel een licht over de aankomende zomer.
Ik heb even onder elkaar gezet wat richting deze transferwindow kan worden verwacht m.b.t. uitgaande transfers.
Aflopend contract:
Thomas
Zahavi
Mvogo
Vinicius (volgens transfermarkt.nl maar ik begreep altijd dat het voor 2 jaar huur was)

Spelers met een jaarcontract aankomende zomer:
Guti
Bruma
Romero
Van Ginkel
Delanghe
Müller

Spelers waarvoor (naar verwachting) concrete interesse zal zijn:
Gakpo
Sangaré

Wat speculatief maar spelers die een stap kunnen/willen/moeten maken (en niet hierboven al zijn genoemd):
Doan
Teze (bij gebrek aan (zicht op) speeltijd)
Obispo (bij gebrek aan (zicht op) speeltijd)

Van Madueke (niet o.b.v. dit seizoen) en Götze weet je het nooit. Toch spelers met een goede naam in de markt.

Al met al verwacht ik alleen van de volgende spelers weinig ontwikkelingen:
Drommel, Ramalho, Max, Mwene, Veerman, Ledezma, Fofana, Vertessen.
Boscagli vind ik lastig maar zou me niet verbazen als hij een stap wil maken en PSV hier voor open staat bij een goede prijs (8-10 milj.)

Uiteraard zal e.e.a. ook samenhangen met het wel/niet bijtekenen van Schmidt en het (kunnen) afronden van inkomende transfers.
En in praktijk denken wij als fans altijd dat er meer gaat gebeuren dan daadwerkelijk het geval is.

Maar toch: weer genoeg te doen voor John in de zomer!
One can only hope
Tovast
Meervoudig international
2
Berichten: 1273
Lid geworden op: 11 mar 2020
Gegeven waarderingen: 221
Gekregen waarderingen: 357

Awards:

Ik ben zeer tevreden over onze trainer, mijn hoop is dan ook dat hij verlengd en vervolgens de investeringen worden gedaan waardoor we door kunnen groeien. Hiervoor dient minimaal voorronde CL gehaald te worden. Mijn verwachting (hoop) voor de komende zomer:

Uitgaand:
- Mvogo: niet goed genoeg, einde huurperiode.
- Boscagli: ik denk dat hij zelf toe is aan een nieuwe stap. PSV zal ook wel eens vers bloed willen achterin dus voor beide partijen lijkt vertrek een prima optie. Tegenwoordig hebben Franse clubs zoals Nice, Rennes, Lille en Reims voldoende geld, dus ik verwacht dat hij daarheen zal trekken voor rond de 8-10 miljoen. Mocht hij blijven ben ik trouwens ook tevreden.
- Baumgartl: komt te kort, verkopen. Hopelijk betaald een Duitse club hier nog wat voor. Ik schat in rond de 2 a 3 miljoen.
- Max: zal niet blij zijn met zijn plek op de bank, is er helaas voor hem terecht uitgespeeld door Mauro. Drukt met zijn hoge salaris flink op de salarisbegroting dus ik kan me voorstellen dat PSV met hem meedenkt en laat gaan naar een Duitse subtopper voor zo'n 7 tot 9 miljoen.
- Thomas: komt te kort, blessuregevoelig en een aflopend contract. Laten gaan dus.
- Gutierrez: doet het best aardig de laatste maanden, slimme speler. Als we willen doorselecteren is hij echter de volgende die zal vertrekken. Stond afgelopen zomer ook al op de nominatie om te gaan. Voor zo'n 4 a 5 miljoen laten gaan naar Spanje of Mexico.
- Bruma: doet het ook best okay voor zijn doen, is echter niet goed genoeg voor het niveau waar we heen willen en er komt voldoende talent aan op zijn plek. Daarnaast een erg dure jongen. Hopen dat je hem kan slijten voor een aantal miljoen zodat zijn salaris niet meer zo zwaar op de begroting drukt.
- Zahavi: dure jongen, helaas niet geworden wat we hadden gehoopt. Laten gaan in de zomer en op zoek naar een topspits.
- Vinicius: niet gebracht wat er verwacht werd. Hele dure jongen dus als we de verhuur eerder kunnen beëindigen zou ik hiervoor pleiten zodat dit geld beschikbaar is voor een nieuwe topspits.
- Gakpo: helaas verwacht ik dat hij vertrekt, maar dan wel voor de absolute hoofdprijs, lees minimaal 40 miljoen. Misschien dat we hem nog een jaartje kunnen huren maar dat verwacht ik niet. Hier moet wel een absolute vervanger voor komen in de categorie Lozano.
- Verhuur: ik zou jongens als Sambo, Oppegard, Ledezma en Kjolo een jaartje ervaring op laten doen in de Eredivisie.

Een flinke schoonmaak, doorselecteren is in mijn ogen echter een must. Hiermee komt ook een aardig budget vrij, zowel qua transferbudget als ruimte in het salarishuis. Er zijn een aantal posities waar we echt versterking nodig zullen hebben:
- Keeper: een waardige concurrent voor Drommel, eigenlijk gewoon een substantiële verbetering. Een betrouwbare sluitpost die punten voor je pakt is een enorme pré als je kampioen wilt worden. Denk hierbij aan een Hugo Souza of Livakovic.
- Rechtsback: concurrent zoeken voor Mwene, Teze mag zich richten op centraal achterin. Qua profiel het liefst een "jonge Arias", zoals hij hier binnen kwam. Een groot talent met doorgroeimogelijkheden. Voorbeeld is Alexander Bah of een vergelijkbare (iets jongere) verdediger.
- Centrale verdediger: Hier moet een toptalent worden gehaald die met Obispo mag gaan uitvechten wie er naast Ramalho komt te staan. De eerder genoemde Ahmedhodzic is een optie of een ander groot talent uit Frankrijk/Zuid-Amerika bijvoorbeeld. Anders iemand die buiten de basis valt bij een Engelse club zoals Robin Koch of Davinson Sanchez.
- Linksback: vervanger voor Max. Ik zou zeggen haal Wijndal op. Duur, maar Nederlands, jong, kwalitatief meer dan voldoende en past goed bij onze speelwijze.
- Multifunctionele middenvelder: Een middenvelder die Sangaré kan vervangen, maar ook op de positie naast Sangaré uit de voeten kan. Ik denk hierbij eigenlijk meteen aan Kevin Kampl, voornamelijk door zijn relatie met Schmidt. Brengt ervaring, topsportmentaliteit en pure kwaliteit. Daarnaast bekend met de speelwijze. Kan op 6, 8 en 10 spelen en in nood zelfs op de zijkant.
- Linksbuiten: Vervanger voor Gakpo, moet een toptalent zijn die op termijn een cashcow kan worden voor ons. Hier mag van mij fors in geïnvesteerd worden.
- Spits: de natte droom is natuurlijk Driesje Mertens. Zou de hele eredivisie nog steeds aan gort schieten en ons Europees naar een hoger niveau tillen. Daarnaast in de zomer transfervrij. Door zijn leeftijd zal hij niet alles kunnen spelen, maar dit geeft mooi ruimte voor Fofana en Vertessen om tijdens de kleinere wedstrijden een kans te krijgen.

Dit hele verhaal is niet goedkoop, dat snap ik. Maar met de verkoop van Gakpo (eigen jeugd dus er hoeft weinig afgedragen te worden) en het vertrek van dure jongens zoals Zahavi, Vinicius, Guti, Max en Baumgartl zal het financieel mogelijk zijn. De genoemde namen zijn speculatief, hier kan ook een ander poppetje worden ingevuld maar dat er vacatures zijn op de genoemde posities lijkt me duidelijk.

Er staat dan een team dat voldoende ervaring combineert met een flinke dosis talent. Hierdoor kunnen de gewenste prestaties worden gehaald en staat er kapitaal op het veld. Verder hoop ik dat jongens als Comenencia, Bakayoko en van den Blaak in de loop van het seizoen kunnen aansluiten en minuten kunnen gaan maken. Vooral Comenencia verwacht ik veel van, misschien wel als vervanger van Sangaré op termijn.

Hugo Souza
Drommel

Rechtsback - Ramalho - Ahmedhodzic - Wijndal
Mwene - Teze - Obispo - Mauro

Sangaré - Veerman/Kampl
van Ginkel - Veerman/Kampl

Madueke - Götze/Kampl - Linksbuiten
Bakayoko - Doan - Vertessen

Mertens
Romero/Fofana
Gebruikersavatar
Ardbeg
Legende
4
Berichten: 19398
Lid geworden op: 8 feb 2018
Gegeven waarderingen: 5327
Gekregen waarderingen: 3847

Kaarten:

Wijndal zou mooi zijn maar die is onhaalbaar voor PSV. Op welke positie staat Kampl hier trouwens:

Madueke - Götze/Kampl - Linksbuiten
Tovast
Meervoudig international
2
Berichten: 1273
Lid geworden op: 11 mar 2020
Gegeven waarderingen: 221
Gekregen waarderingen: 357

Awards:

Ardbeg schreef: 24 jan 2022, 14:02 Wijndal zou mooi zijn maar die is onhaalbaar voor PSV. Op welke positie staat Kampl hier trouwens:

Madueke - Götze/Kampl - Linksbuiten
Waarom is Wijndal onhaalbaar? Ik zie de buitenlandse topclubs nog niet voor hem komen en ik neem aan dat hij nog wel eens voor de prijzen wil spelen.

Kampl staat hier op de plek van Götze, dus als nummer 10, aangezien Götze nog wel eens ziek zwak of misselijk is zullen er voldoende minuten zijn voor zowel Veerman, Kampl als Götze. Ook omdat Götze en Kampl aan de buitenkant kunnen spelen als het nodig is.
Gebruikersavatar
hondjevandebakker
Nationale topspeler
1
Berichten: 2105
Lid geworden op: 21 dec 2021
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Xavi Simons
Gegeven waarderingen: 118
Gekregen waarderingen: 223

Kampl haal je niet voor de 10 positie. Sowieso zou ik kampl niet halen want die is in de zomer bijna 32 en hij kost hetzelfde als veerman. Voor hetzelfde bedrag haal je evander op.
51°26'31.1"N 5°28'02.3"E
Gebruikersavatar
DonyellMalen
Internationale topspeler
2
Berichten: 4368
Lid geworden op: 4 nov 2020
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Xavi Simons
Gegeven waarderingen: 275
Gekregen waarderingen: 545

Wijndal vindt zichzelf iets te goed en vind ik zelf qua prijs/kwaliteitsverhouding ook een versterking. We kunnen beter eerst investeren in een goede spits, rechtsback en keeper.
Gebruikersavatar
Ardbeg
Legende
4
Berichten: 19398
Lid geworden op: 8 feb 2018
Gegeven waarderingen: 5327
Gekregen waarderingen: 3847

Kaarten:

Tovast schreef: 24 jan 2022, 14:05
Ardbeg schreef: 24 jan 2022, 14:02 Wijndal zou mooi zijn maar die is onhaalbaar voor PSV. Op welke positie staat Kampl hier trouwens:

Madueke - Götze/Kampl - Linksbuiten
Waarom is Wijndal onhaalbaar? Ik zie de buitenlandse topclubs nog niet voor hem komen en ik neem aan dat hij nog wel eens voor de prijzen wil spelen.

Kampl staat hier op de plek van Götze, dus als nummer 10, aangezien Götze nog wel eens ziek zwak of misselijk is zullen er voldoende minuten zijn voor zowel Veerman, Kampl als Götze. Ook omdat Götze en Kampl aan de buitenkant kunnen spelen als het nodig is.
Omdat AZ daar makkelijk 20 miljoen voor vraagt. Tevens staat Kampl niet op tien.
Bes1987
Bankzitter
1
Berichten: 247
Lid geworden op: 5 apr 2021
Clubvoorkeur: PSV
Gegeven waarderingen: 20
Gekregen waarderingen: 21

Zou fijn zijn als het deze zomer wél lukt om door te selecteren. Spelers als Doan, Guti doen het redelijk tot soms goed maar vind dat je als PSV zijnde hoger moet mikken. Aan Doan zie je af en toe dat het wel een slimme speler is, technisch goed maar blinkt eigenlijk in niets echt uit. In topwedstrijden zoals gister zie je hem ook amper (te traag bij die grote kans). Bruma had in het begin van het seizoen een korte opleving maar heeft een vast ritme van 1 wedstrijd oké en dan 4/5 slecht.

Drommel 2e keeper maken of verkopen, komt echt tekort en hoop dat we volgend seizoen eindelijk weer eens een paar echt goede backs hebben. Hoe leuk Mauro het nu ook doet.
Gebruikersavatar
11 Sir Tinus
Vedette
2
Berichten: 8094
Lid geworden op: 9 okt 2020
Seizoenkaart: Vak RR
Oude naam: 11 Tinus
Clubvoorkeur: Philips
Favoriete speler: Joey Veerman
Gegeven waarderingen: 877
Gekregen waarderingen: 1703

Die schele gaat weg en levert nog iets op en Blind is oud en geen typische linksback. Ik zeg 100 procent dat Wijndal naar Ajax gaat.
Tovast
Meervoudig international
2
Berichten: 1273
Lid geworden op: 11 mar 2020
Gegeven waarderingen: 221
Gekregen waarderingen: 357

Awards:

Ardbeg schreef: 24 jan 2022, 14:13
Tovast schreef: 24 jan 2022, 14:05

Waarom is Wijndal onhaalbaar? Ik zie de buitenlandse topclubs nog niet voor hem komen en ik neem aan dat hij nog wel eens voor de prijzen wil spelen.

Kampl staat hier op de plek van Götze, dus als nummer 10, aangezien Götze nog wel eens ziek zwak of misselijk is zullen er voldoende minuten zijn voor zowel Veerman, Kampl als Götze. Ook omdat Götze en Kampl aan de buitenkant kunnen spelen als het nodig is.
Omdat AZ daar makkelijk 20 miljoen voor vraagt. Tevens staat Kampl niet op tien.
Speelde onder Roger als een van de halftienen. Neem aan dat hij daar dus wel kan spelen. Kan me ook niet voorstellen dat AZ 20 miljoen gaat vragen voor een back die neo-international is en niet bij een topclub speelt. Denk eerder tussen de 10 en 15 miljoen.

Maar goed, anders doorschakelen naar een andere optie op linksback.
Tovast
Meervoudig international
2
Berichten: 1273
Lid geworden op: 11 mar 2020
Gegeven waarderingen: 221
Gekregen waarderingen: 357

Awards:

hondjevandebakker schreef: 24 jan 2022, 14:12 Kampl haal je niet voor de 10 positie. Sowieso zou ik kampl niet halen want die is in de zomer bijna 32 en hij kost hetzelfde als veerman. Voor hetzelfde bedrag haal je evander op.
Kampl is drie klassen beter dan Evander en brengt ervaring en winnaarsmentaliteit. Redelijk goede voetballers hebben we al genoeg.
Ykhim
Lid scoutingsteam
5
Berichten: 16334
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Noni Madueke
Gegeven waarderingen: 3989
Gekregen waarderingen: 6206

Awards:

Ik weet niet of hij winnaarsmentaliteit meebrengt. Ik heb bij Kampl nooit het idee gehad dat hij ploegen echt op sleeptouw neemt en het gras opvreet om die zege te pakken. Ik zie in hem eerder een ideaal verlengstuk van de trainer, iemand die precies weet wat Schmidt voor ogen heeft en precies weet wat daarvoor in het veld moet gebeuren. Hij is bovendien ervaren, technisch absoluut in orde en topfit. Dat zijn eigenschappen die je op het middenveld prima kunt gebruiken.

Ik vind sowieso dat we wat gif en persoonlijkheid aan het elftal mogen toevoegen. Je kan een hekel hebben aan zo'n Martínez bij Ajax, maar dat is wel een speler die we goed hadden kunnen gebruiken.
Deze gebruikers waarderen Ykhim voor dit bericht:
Fc Denzel
Gebruikersavatar
Sensation
Lid scoutingsteam
5
Berichten: 9590
Lid geworden op: 26 aug 2017
Clubvoorkeur: Ja
Favoriete speler: Xavi Simons
Gegeven waarderingen: 3704
Gekregen waarderingen: 3262

Tovast schreef: 24 jan 2022, 14:24
hondjevandebakker schreef: 24 jan 2022, 14:12 Kampl haal je niet voor de 10 positie. Sowieso zou ik kampl niet halen want die is in de zomer bijna 32 en hij kost hetzelfde als veerman. Voor hetzelfde bedrag haal je evander op.
Kampl is drie klassen beter dan Evander en brengt ervaring en winnaarsmentaliteit. Redelijk goede voetballers hebben we al genoeg.
Daarnaast is iemand als Kampl nodig voor de ervaring en het leiderschap in het elftal. Kampl zou altijd mijn voorkeur hebben, waanzinnige voetballer maar ook al meer dan een jaar 'wishfull thinking'
Danny03
Basisspeler
1
Berichten: 412
Lid geworden op: 24 okt 2021
Clubvoorkeur: Psv
Favoriete speler: Jarrad Branthwaite
Gegeven waarderingen: 4
Gekregen waarderingen: 37


Enzo fernandez van River Plate dit zou een versterking kunnen op dit filmpje heeft tie me al overtuigd
Wilysimba
Lid van verdienste
2
Berichten: 333
Lid geworden op: 4 nov 2020
Gegeven waarderingen: 7
Gekregen waarderingen: 1197

Awards:

Niet half 5, maar vanaf 19:00 bij Philips Stadion te vinden.
Gebruikersavatar
ComeOnPSV
Internationale topspeler
4
Berichten: 4460
Lid geworden op: 27 jan 2019
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Ibrahim Sangaré
Gegeven waarderingen: 479
Gekregen waarderingen: 733

Top @Wilysimba , misschien wel handig als je in het 2021-22 topic blijft posten, want als jij iemand ziet komt die toch deze periode. :grin:
Dit topic kan wat mij betreft gesloten blijven tot volgende week voor de verwarring.
Deze gebruikers waarderen ComeOnPSV voor dit bericht:
Paco Casal
Gebruikersavatar
Sensation
Lid scoutingsteam
5
Berichten: 9590
Lid geworden op: 26 aug 2017
Clubvoorkeur: Ja
Favoriete speler: Xavi Simons
Gegeven waarderingen: 3704
Gekregen waarderingen: 3262Is dit twitter account van iemand van hier? Zo ja, geniaal! Ik zag dat hij eerst Arthur Cabral (net als ik) als #1 target voor spitspositie had maar nu Kolo Muani erin zet. Ik kende hem een beetje dus ben me hierin gaan verdiepen en is wel een buitenkansje ook gezien zijn aflopende contract. Linksback Omar Richards ook een leuke vondst en past in de categorie "talent wat al ervaring heeft in een topcompetitie". Maar nu de focus op Kolo Muani.

22-jarige spits van Nantes, 1.87m, groot en relatief sterk (het is geen Luuk of Vini maar wel gewoon prima), snel, kan erg goed dribbelen. Eigenlijk een spits die veel beter is in eigen kansen creëren en in de diepte aanspeelbaar is, zaken die bij Zahavi en Vini missen. Daarnaast een harde werker in het drukzetten, maar ik denk dat hij vooral de stap omhoog nog niet heeft gezet omdat het aan de bal allemaal wat verfijnder moet. Krijg je dat erin dan heb je gewoon een hele complete spits, maar gezien de kritieken dat bij Vini de ballen vaak te ver van zijn voet springen kan dat ook een kritiek op hem worden. Echter is Muani veel meer een dribbelaar en iemand met snelheid dan Vini die als aanspeelpunt moet fungeren (en waarbij dan sneller frustratie is als hij een bal niet goed aanneemt of vasthoudt). Op dit moment zijn Liverpool, Milan, Frankfurt en Marseille in hem geïnteresseerd. Bij de eerste twee zal hij geen basisspeler zijn en met de laatste twee clubs moeten wij zeker kunnen concurreren. Daarnaast zijn zij vooral geïnteresseerd om hem van de zomer gratis vast te leggen, met de blessure (en helaas dus gewoon niet kunnen vertrouwen op Maxi) kan PSV allicht voor een klein bedrag hem ophalen zodat Nantes er in ieder geval nog iets aan verdient.

Deze gebruikers waarderen Sensation voor dit bericht (totaal 2):
ArdbegO Goleiro Grande
Gebruikersavatar
Ardbeg
Legende
4
Berichten: 19398
Lid geworden op: 8 feb 2018
Gegeven waarderingen: 5327
Gekregen waarderingen: 3847

Kaarten:

Sensation schreef: 24 jan 2022, 15:34

Is dit twitter account van iemand van hier? Zo ja, geniaal! Ik zag dat hij eerst Arthur Cabral (net als ik) als #1 target voor spitspositie had maar nu Kolo Muani erin zet. Ik kende hem een beetje dus ben me hierin gaan verdiepen en is wel een buitenkansje ook gezien zijn aflopende contract. Linksback Omar Richards ook een leuke vondst en past in de categorie "talent wat al ervaring heeft in een topcompetitie". Maar nu de focus op Kolo Muani.

22-jarige spits van Nantes, 1.87m, groot en relatief sterk (het is geen Luuk of Vini maar wel gewoon prima), snel, kan erg goed dribbelen. Eigenlijk een spits die veel beter is in eigen kansen creëren en in de diepte aanspeelbaar is, zaken die bij Zahavi en Vini missen. Daarnaast een harde werker in het drukzetten, maar ik denk dat hij vooral de stap omhoog nog niet heeft gezet omdat het aan de bal allemaal wat verfijnder moet. Krijg je dat erin dan heb je gewoon een hele complete spits, maar gezien de kritieken dat bij Vini de ballen vaak te ver van zijn voet springen kan dat ook een kritiek op hem worden. Echter is Muani veel meer een dribbelaar en iemand met snelheid dan Vini die als aanspeelpunt moet fungeren (en waarbij dan sneller frustratie is als hij een bal niet goed aanneemt of vasthoudt). Op dit moment zijn Liverpool, Milan, Frankfurt en Marseille in hem geïnteresseerd. Bij de eerste twee zal hij geen basisspeler zijn en met de laatste twee clubs moeten wij zeker kunnen concurreren. Daarnaast zijn zij vooral geïnteresseerd om hem van de zomer gratis vast te leggen, met de blessure (en helaas dus gewoon niet kunnen vertrouwen op Maxi) kan PSV allicht voor een klein bedrag hem ophalen zodat Nantes er in ieder geval nog iets aan verdient.

Oooooooooooooooooooooo dat ziet er goed uit.
Frank
Veelbelovend talent
1
Berichten: 115
Lid geworden op: 7 jan 2022
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Jarrad Branthwaite
Gegeven waarderingen: 46
Gekregen waarderingen: 12

Is er eigenlijk al meer nieuws over of Mvogo deze window nog vertrekt? Paar week geleden iets over gelezen, maar sindsdien niks meer voorbij zien komen.
Gebruikersavatar
ShovingNE2
Site Admin
5
Berichten: 18260
Lid geworden op: 25 aug 2017
Seizoenkaart: Vak PR
Favoriete speler: Joël Drommel
Gegeven waarderingen: 396
Gekregen waarderingen: 743

Zolang spitsen uit Nantes maar niet met het vliegtuig komen maar netjes met de auto. :think:
Deze gebruikers waarderen ShovingNE2 voor dit bericht:
FritskePhilips
Voijke
Nationale topspeler
5
Berichten: 2599
Lid geworden op: 25 aug 2017
Seizoenkaart: Vak S
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Ibrahim Sangaré
Gegeven waarderingen: 748
Gekregen waarderingen: 353

Dat ziet er zeker goed uit.
Tjesus wat is die gast snel zeg. Die speelt de Eredivisie kapot.
Sangaré, le Roi du PSV :strong:
Gebruikersavatar
ruuddevil
Vedette
5
Berichten: 9038
Lid geworden op: 25 aug 2017
Clubvoorkeur: PSV
Gegeven waarderingen: 2074
Gekregen waarderingen: 2980

Awards:

Kopen!
Gebruikersavatar
Ardbeg
Legende
4
Berichten: 19398
Lid geworden op: 8 feb 2018
Gegeven waarderingen: 5327
Gekregen waarderingen: 3847

Kaarten:

Ja.
Tijn
Internationale topspeler
5
Berichten: 3255
Lid geworden op: 26 aug 2017
Favoriete speler: Noni Madueke
Gegeven waarderingen: 1527
Gekregen waarderingen: 552

Als je het lijstje zo bekijkt van onze selectie moet er eigenlijk wel echt flink doorgeselecteerd worden op kwaliteit. De klasbakken die waarschijnlijk vertrekken, Gakpo en Sangaré moeten goed vervangen worden, maar vooral zorgen voor een kwaliteitsimpuls op overige zwakke plekken: Keeper, Rechtsback en Spits. Dat is dus eigenlijk al 5 basisspelers. In de breedte lopen er vooral spelers uit contract of bijna uit contract (Thomas, Mvogo, Zahavi en mogelijk Vinicius). Dus ook in de breedte moet er wat bij.

Sowieso een nieuwe keeper en mogelijk een ervaren back-up, zodat we Drommel 2 seizoenen kunnen verhuren. Die heeft echt nog meer vlieguren elders nodig om beter te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Achterin mag Max eventueel weg, aangezien Mauro het erg goed doet als back. Centraal Obispo de kans geven bij vertrek van Boscagli en een upgrade halen t.o.v. Ramalho, bijvoorbeeld Ahmedhodzic die beter lijkt te zijn of snel te kunnen worden. En op rechtsback dan een toptalent halen, zodat Mwene back-up is.
Uit: Boscagli en mogelijk Max, in minimaal een basiswaardige CV en RB, met eventueel een back-up linksback (afhankelijk van ontwikkeling Oppegard eventueel).

Op het middenveld mogen veel mutaties plaatsvinden. Sangaré is mogelijk onhoudbaar, Thomas loopt uit contract, Guti moet je nu verkopen, aangezien die het goed doet, maar niet veel beter gaat worden waarschijnlijk. Hou je over Götze, Veerman en Van Ginkel. Voor de basis moet er een klasbak bij ter vervanging van Sangaré en 2 back-ups (CVM en 10).

In de aanval de meeste mutaties verwacht ik. Gakpo verdient een toptransfer, Zahavi loopt uit contract, Vinicius mogelijk en kwalitatief moeten we doorselecteren ten aanzien van Bruma en Doan. Hou je over: Madueke (basis, maar blessuregevoelig), Vertessen (1e invaller), Romero (heel blessuregevoelig) en talenten als Fofana en Bakayoko. Hier moeten dus al 2 basisspelers komen en 1 allround toptalent.

Per saldo krijg je dan ongeveer 10 vertrekkers, 9 nieuwe spelers, waarvan 6 voor de basis en dat is behoorlijk wat. Als we dus nu al op zijn minst die nieuwe CV kunnen halen, dan hebben we iets meer vastigheid richting volgend seizoen vast. Maar doorselecteren is nu wel echt nodig. En de aankopen moeten grotendeels raak zijn dit keer. Geen Bruma's, maar minimaal een Doan (nuttig en wordt niet minder waard).
Deze gebruikers waarderen Tijn voor dit bericht:
O Goleiro Grande

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Transferwindow 2022-2023