De nieuwe Szoboszlai is wél haalbaar

10 apr 2021
0 Reacties
5 Gemiddelde waardering
752 Bekijken

Geplaats op:
Aanpassingen:
2 ( Bekijk alle aanpassingen)
Reacties:
0
Gemiddelde waardering:
5 (1 rating)
Bekijken:
752 keer bekeken
Categorieën:
Players to watch
Sucic heeft flair, inzicht en een geweldige traptechniek.

Het recept is simpel. Je scout op jonge leeftijd, laat de grootste talenten je hele opleiding doorlopen, rond het 17e/18e levensjaar stal je hem een jaartje bij FC Leifering en vervolgens weet bijna iedereen die terugkomt aan te pikken op het hoogste niveau bij Red Bull Salzburg.

Het gebeurt elk jaar dat Red Bull een groot aantal talenten stalt bij FC Leifering. Ditzelfde lot onderging Luka Sucic, als 16-jarig toptalent verliet hij de RB Salzburg -18 voor een jaar bij FC Leifering. Vooralsnog bewandelt hij hetzelfde pad als de man die RB Salzburg gaat verlaten voor RB Leipzig, maar naar vele Europese topclubs kon, Dominik Szoboszlai. Niet alleen bewandelt hij hetzelfde pad, het is een soortgelijke speler. Een lange speler, sierlijk, met een fijne traptechniek. Zal hij haalbaar zijn, voordat de grote clubs aan hem gaan trekken?


Profiel

Naam: Luka Sucic
Leeftijd: 18 jaar (8 september 2002)
Lengte: 1.85
Nationaliteit: Kroatisch
Positie: Centrale middenvelder
Club: Red Bull Salzburg (Oostenrijk)
Statistieken 20-21: 16 wedstrijden, 2 goals, 2 assists

Achtergrond
Red Bull Salzburg is natuurlijk alom bekend als dé talentenfabriek van de Red Bull voetbalverenigingen. Grote spelers hebben hier hun eerste stappen op het hoogste niveau gezet. De meeste van hen hebben ook een jaar bij FC Leifering op hun CV staan, de club wordt gebruikt als laatste stap tussen de Red Bull academy en het eerste elftal. Slaag je bij Leifering dan mag je het jaar daarop zeer waarschijnlijk deel uit maken van de eerste selectie van Red Bull Salzburg. Toch is Sucic wat dat betreft een vreemde eend in de bijt, want al op jonge leeftijd, nog voordat hij naar FC Leifering ging voor zijn ‘examen’, gooide hij al hoge ogen. Met een waanzinnig optreden in de UEFA Youth League van 19/20 waar hij in 10 wedstrijden maar liefst 6 keer wist te scoren en 2 assists wist te geven, tegen de toptalenten van clubs als Napoli, Liverpool en Real Madrid. Direct hierna volgde een uitleenbeurt aan Leifering waar hij slaagde voor zijn examen, met 4 goals en 5 assists in 15 wedstrijden wist hij prima cijfers te overleggen voor iemand die het liefste als 8 speelt maar dus ook liet zien dat hij ook in een meer aanvallende rol uitstekend tot zijn recht komt. Geen gekke gedachte dat iedereen verwachtte dat Szoboszlai afgelopen zomer dé toptransfer zou maken en Sucic zijn plek mocht gaan opvullen. Wegens een vreemde transferzomer wist Szoboszlai nog geen transfer te versieren waardoor Sucic geduldig moet wachten en het tot op heden vooral van invalbeurten moet hebben.

Kwaliteiten en valkuilen
Zoals al eerder vermeld is dit haast een kopie van Szoboszlai. Echter is Szoboszlai rechtsbenig en Sucic linksbenig. Allebei lang, maar met flair, inzicht en een geweldige traptechniek. Sucic is een hardwerkende intelligente speler met gevoel voor ruimte, sterk aan de bal en enorm dynamisch. Perfect voor het spel van Schmidt aangezien hij erg sterk is in het ‘verticale’ spel, snel de bal naar voren kan spelen en de aanvallende middenvelders kan overslaan. Wat zijn dan zijn valkuilen? Nou, dat is vrij makkelijk, en een inkoppertje; op het allerhoogste niveau heeft hij nog weinig laten zien. In de jeugd bij Salzburg en op het tweede niveau met Leifering was het top, maar kan hij het ook op het hoogste niveau? Er zijn legio voorbeelden van spelers die het dan niet voor elkaar krijgen dus dat is altijd iets wat met dergelijk jonge spelers in het achterhoofd gehouden moet worden. Daarnaast is Sucic niet sterk met zijn rechterbeen en is hij, ondanks zijn voorkeur voor de 8-positie, niet sterk in het verdedigende aspect.

Haalbaarheid en wenselijkheid
Sucic zou, zeker in de toekomst, een perfecte versterking zijn. Iemand die in het spel van Schmidt zowel naast een sterke CVM kan spelen maar ook als spelmaker vanuit een aanvallende rol kan fungeren. Met de kwetsbaarheid die PSV verdedigend nog veel toont is het geen wenselijke speler, op dit moment, voor de CVM positie aangezien zijn verdedigende kwaliteiten daarvoor simpelweg ondermaats zijn. Maar als de verdedigende organisatie op orde is, is het juist een speler die vanuit deze positie als spelmaker snelheid en dynamiek in het spel kan brengen. Zijn waarde wordt op dit moment op 3mil geschat, wat natuurlijk weinig is, maar de realiteit is dat het met RB Salzburg spelers snel kan gaan. Zo was Szoboszlai in dezelfde periode van zijn carrière (twee jaar geleden) 2mil waard, maar na zijn definitieve doorbraak was het een half jaar later al 12mil wat ondertussen is opgelopen tot 25mil. Met zijn aanstaande vertrek kan de aanstaande doorbraak van Sucic daar zijn en kan het weleens net zo snel gaan.Wie is er online

In totaal zijn er 8 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 2 verborgen en 6 gasten

Het grootste aantal gebruikers online was 238 op 18 feb 2021, 19:49

Geregistreerde gebruikers: Geen geregistreerde gebruikers

Statistieken

Aantal berichten 71259 • Aantal onderwerpen 309 • Aantal leden 623 • Ons nieuwste lid is Rikkert1234